Öppettider
  • Vardagar

    9.00 - 17.00

  • Lördag

    Stängt

  • Söndag

    Stängt

Följ oss
amir-mohammad-hp-mFadZWL9UiI-unsplash (1)a

botox

Injektion med botulinumtoxin, även kallat botox, i estetiskt syfte fordrar en konsultation och betänketid på 48 timmar innan behandling kan utföras.

 

Botulinumtoxin är en receptbelagd medicin och enligt lag är det inte tillåtet att göra reklam för det. Nedan informeras du om behandlingen och dess syfte.

 

Vistabel/Botox är märket på det toxin som vi använder på kliniken. Det kommer direkt från tillverkaren Allergan som garanterar produkten och säker leverans från fabrik till kund. Trots att inköpspriset är lite högre än övriga toxiner, är Vistabel vårt försthandsval, pga den höga kvaliteten.

 

På Östermalmkliniken injiceras botox i estetiskt syfte in i muskeln för att släta ut huden och motverka rynkor och linjer. Toxinet gör så att signalen till muskelcellen tillfälligt störs och muskeln slappnar av. Med botox mildras eller försvinner dynamiska (tillfälliga) linjer som uppkommer vid muskelkontraktion och efter upprepade botoxbehandlingar minskar de statiska (bestående) linjerna i huden. 

 

Behandlingsområden är t.ex panna, arga rynkan (glabella), brow lift, kråksparkar, näsrynkor (bunny lines), gummy smile, lip flip, sura mungipor och haka.

 

Botox kan också hjälpa mot spänningshuvudvärk samt mot tandgnissel och trötta käkar på grund av stark käkmuskel (masseter). En bieffekt vid behandling av den är att ansiktet smalnar av, när tuggmuskeln minskar i omfång. 

 

Efter behandling ska du undvika att sminka eller ta på injektionspunkterna, du ska heller inte vistas i smutsiga miljöer, såsom stall och bassänger, bastu för att undvika infektion.

 

Verkan av botox börjar anas efter några dagar, full effekt 14 dagar efteråt. Durationen av botoxeffekten kan skilja sig mellan olika personer, men generellt i 3-5 månader när botox används i estetiskt syfte. Effekten är således inte bestående.

 

Blåmärken kan förekomma, ett fåtal får huvudvärk som släpper efter något dygn.

 

Botox i medicinskt syfte stör signalen till svettcellerna så att dessa så gott som slutar att utsöndra svett i behandlat område. Var god, läs under rubriken hyperhidros.

Category