Öppettider
  • Vardagar

    9.00 - 17.00

  • Lördag

    Stängt

  • Söndag

    Stängt

Följ oss
Image Alt
about us

Om oss

Foundation

värdegrund

VISION

Ibland stämmer inte ens spegelbild med känslan man har inuti. Det kan finnas en asymmetri i ansiktet, ärrbildningar efter skador eller tonårsakne, hängande hud efter viktnedgång som skapat oproportionella ansiktsdrag. En utmanande period i livet eller tragedier kan sätta spår i huden och åldrandet kan komma tidigare än väntat. Skälen kan vara flera.

Östermalmklinikens vision är att behandlingarna är synliga för kunden, men inte helt uppenbara för andra. En bra behandling tycker vi är de som är naturliga på riktigt, där kundens unika drag bevaras.
Vi bromsar åldrandet en aning och suddar bort trötta uttryck.

VÄrderingar

Som kund på kliniken är det centralt för oss att du upplever dig sedd och hörd av din behandlare och att du känner dig trygg. Givetvis är du försäkrad genom klinikens försäkring i Folksam. Konsultationer och behandlingar sker med respekt för person och med var och ens önskemål och möjligheter. Vi ser till helheten när vi planerar för behandlingar som helst sker stegvis med försiktighet så att du som kund känner igen dina unika drag och inte går för fort fram.
På Östermalmklinken genomförs behandlingar av legitimerad vårdpersonal enligt gällande lagstiftning. Endast behandlingar som bedöms lämpliga utförs, för att minska risk för oönskade sidoeffekter och komplikationer. Det innebär att du kan nekas behandling om den anses osäker eller olämplig, det är vårt sätt att ta ansvar. 

HÅLLBARHET

På Östermalmkliniken strävar vi efter långsiktiga kundrelationer och hållbara behandlingsresultat med kvalitativa produkter.
Hållbarhet och tanke på jordens resurser är dagliga inslag på kliniken. Vi källsorterar samt prioriterar digitala dokument, t.ex erhålls främst skriftlig information och kvitto via mail.

OM OSS

Caroline Karlegård, grundare av Östermalmkliniken, är legitimerad sjuksköterska sedan år 2007 och specialist inom psykiatri. Bemötandet, respekten och lyssnandet var Carolines hörnstenar i sjukvården och numer i den estetiska branschen. Med en hög känsla för detaljer och lätt handlag gör henne till en trygg injektionsbehandlare, givetvis certifierad av Estetiska injektionsrådet. Certifikat innebär en kvalitets- och säkerhetsstämpel i branschen för estetiska injektionsbehandlingar, och för certifiering krävs kunskap,  kompetens samt årlig fortbildning inom området.

Innan Östermalmkliniken grundades, arbetade Caroline på Stureplanskliniken med doktor Pyra Haglund, där Caroline utförde behandlingar med fillers, toxin (estetiskt samt medicinskt mot hyperhidros och bruxism), skinbooster, Profhilo, PRP, PRX, kemiska peeler, microneedling, fraktionerad laser, IPL (hudföryngring samt mot ytliga kärl i ansiktet och hårväxt), diodlaser mot blå kärl under ögonen, scleroterapi (mot ytliga kärl på benen), trådlyft (mini och lyftande), Belkyra samt carboxy (mot celluliter och strier), HiFu, Miradry (mot svett) och fettfrysning.

Några av Carolines sidosysslor och intressen sedan ungdomsåren, är byggnadsvård och möbelsnickeri. Det som lockar är det estetiska och att ta till vara på det befintliga men förfina det, restaurera och justera med respekt för de ursprungliga detaljerna.

Sponsor

Östermalmkliniken är stolt sponsor till Operation Smile. Operation Smile är en internationell hjälporganisation, ett nätverk av tusentals medicinska volontärer från över 60 länder opererar barn, ungdomar och unga vuxna med läpp-käk-gomspalt, eller andra ansiktsmissbildningar. 

Varje år föds 200 000 barn i världen med läpp-, käk- eller gomspalt. Ibland är ansiktsmissbildningarna direkt livshotande och i många fall innebär de ett liv i utanförskap. Operation Smile’s uppdrag är att med volontära sjukvårdsinsatser utföra operationer som ger barn och vuxna möjlighet att leva ett värdigt liv.