Öppettider
  • Vardagar

    9.00 - 17.00

  • Lördag

    Stängt

  • Söndag

    Stängt

Följ oss
icons8-team-y2T5hT7pWx4-unsplash (1)

Trådar 

Trådarna som används på Östermalmkliniken är tillverkade av PDO, polydioxanon. De är vävnadsvänliga och nedbrytbara, trådarna är således inte permanenta. 

PDO-trådarna kommer direkt från tillverkare och/eller godkänd distributör som garanterar produkten och leverans från fabrik till kund.

 

Hullingtrådar
Trådarna som lyfter bäst är försedda med hullingar på ytan och är lite tjockare. PDO-trådarna stimulerar det egna kollagenet i din hud som med tiden bidrar till lyftet, även när trådarna brutits ner. På Östermalmkliniken läggs hullingtrådar t.ex för att definiera käklinjen eller näsan, eller för att åstadkomma ett bryn-, hals- eller kindlyft.

 

Oftast bedövas endast instickshålet innan, men vissa delar av ansiktet, såsom näsa kan vara känsligt och bedövas mer.

Viss ömhet, särskilt vid beröring, och svullnad kan kvarstanna några veckor efteråt. Blåmärken kan uppträda även om det är relativ ovanligt.
Enstaka tar receptfri smärtlindring efteråt. 

 

Lyftet syns direkt efter behandling, men förbättras kommande månader. Du bör undvika hopp och överdriven grimasering närmsta veckorna, så att inte hullingtrådarna tappar greppet. Lyfteffekten varar generellt 12-24 månader, med individuella skillnader. 

 

Monotrådar
Dessa trådar är tunnare än hullingtrådarna och saknar hullingar. Monotrådarna stimulerar kollagenproduktionen och ger förbättrad hudkvalitet.

 

De kan sträcka ut huden t.ex ovan munnen (mot rökrynkor), skrattlinjer på kinden eller i marionettlinjerna. I området läggs 10-20 monotrådar parallellt eller i nätmönster där de under hudytan stimulerar kollagenet.
Effekten kommer smygande över tid, full effekt efter ca 5-6 månader.

 

Efter behandling ska du undvika att sminka eller ta på insticksställena, du ska heller inte vistas i smutsiga miljöer, såsom stall och bassänger, bastu för att undvika infektion.

Category