Öppettider
  • Vardagar

    9.00 - 17.00

  • Lördag

    Stängt

  • Söndag

    Stängt

Följ oss
Image Alt
consultation

Konsultation

goals

wishes

Konsultation

Du har rätt till en konsultation innan behandling med estetiska injektioner. Din sjuksköterska ger dig muntlig och skriftlig information om för- och nackdelar med den behandling du råds till, föreslår alternativa åtgärder, samt ger information om produkten och behandlingen som föreslås. Du ställer frågor så att du förstår kontentan av konsultationen och behandlingsplanen. Därefter ska du fundera i minst 48 timmar innan du lämnar samtycke och injektionen får utföras. 

Ovan är lagstadgat i den lag som vi i branschen längtat efter under många år och som slutligen kom den 1:a juli 2021. Lagen skyddar dig så att du inte påverkar ditt utseende utan att väl ha begrundat det innan, men ger dig också ytterligare skydd.
Lagen styr nämligen också vem som får ge injektioner. Tidigare har vem som helst kunnat utföra estetiska injektionsbehandlingar, utan utbildning och kunskap om anatomin, såsom placering av kärl, muskler och nerver i vävnaden samt vilka medicinska åtgärder som krävs i oväntade situationer, akuta som icke akuta.
I lagen är det nu reglerat till endast sjuksköterskor, läkare och tandläkare som tillåtna utförare.

Konsultation med sjuksköterska kan ske fysiskt på Östermalmkliniken eller digitalt, det som passar dig bäst.
En halvtimmes konsultation är kostnadsfri när behandling görs inom en två veckors period.